Verbindt verborgen verleden


Voor 2012 waren vijf publicaties genomineerd.

  1. Martin Gloudemans, 'Van veearts naar dierenarts': een boek met de 'memoires' van de bekende Oirschotse dierenarts in ruste.
  2. Stichting Verhalis: 'Brabantse Kloosterverhalen', een DVD met zeventien interviews van kloosterlingen.
  3. Nicoline van Tiggelen, met 'Monument in het blauw'. De geschiedenis van de Sint-Pieterskerk en van de restauratie van die kerk in de afgelopen jaren.
  4. John Peeters met 'Kapellekestocht rondom Oirschot'. Een boekje over de kapellen in en in de omgeving van Oirschot, met een aantal routekaarten, zodat de lezer langs al dit kleine religieuze erfgoed kan lopen, fietsen of rijden.
  5. Michelle Peeters met 'Bewogen levens, scherpe portretten'. Levensverhalen van een aantal bewoners van Verzorgingscentrum Sint-Joris in Oirschot.

Een deskundige jury boog zich over de zeer uiteenlopende onderwerpen en kende unaniem de heemprijs toe aan Nicoline van Tiggelen. De jury prees de auteur voor haar zorgvuldig historisch onderzoek met betrekking tot de Sint-Pieterskerk en de eveneens 'monumentale' vastlegging in een prachtig boek, dat ter afronding van de restauratie van deze kerk werd uitgegeven. Op 17 januari 2013 ontving zij de heemprijs in de vorm van een zilveren draagspeld uit handen van heemvoorzitter Arthur de Vries.

Volg ons op: