Verbindt verborgen verleden

Nieuwsflits

Huis DoornOp zaterdag 15 juli gaan we op reis. We gaan naar Huis Doorn en naar Kasteel Amerongen.
Beide zeer indrukwekkende gebouwen hebben een belangrijke rol gespeeld in de afloop van de eerste wereldoorlog. Een oorlog waar Nederland met veel diplomatiek overleg buiten is gebleven. Na deze verschrikkelijke oorlog, vooral voor de landen om ons heen, heeft Nederland, ongewild, een belangrijke rol moeten spelen door de grote boosdoener van die oorlog, keizer Wilhelm II, die naar Nederland was gevlucht, politiek asiel te verlenen. Onze toenmalige koningin Wilhelmina heeft daar voor gezorgd, maar zij kon niet anders.
"In de voetsporen van keizer Wilhelm II" heeft het reisteam deze studiereis genoemd. Als het waar is wat over deze keizer wordt verteld dan ga je met rode oortjes weer terug naar huis.
Klik hier voor meer informatie.

Heemkundekring "de Heerlijkheid Oirschot" heeft een drukke agenda. Deze bestaat uit een aantal ad hoc en een groot aantal jaarlijkse reguliere activiteiten. In februarie, maart, april , oktober, november en december vinden er jaarlijks lezingen plaats. De onderwerpen van deze lezingen vallen binnen het interessegebied van heemliefhebbers. In mei, juni en juli staan er studiereizen en excursies op het programma. De kleine studiereis is naar een interessant cultuur historisch object of locatie in de buurt. Voor de grote studiereis pakken we de bus. Deze brengt ons naar oudheidkundige objecten in binnen- en buitenland, waar we onder leiding van deskundige gidsen bijgeschoold worden in onze kennis van onze historie. De fietstocht in juni voert ons door ons eigen dorp met een bezoek aan uiteenlopende bezienswaardigheden en een traditioneel bezoek aan de kapel van de H. Eik. Ook niet-leden zijn van harte welkom om aan de activiteiten deel te nemen. Zij betalen een kleine meerprijs ten opzichte van heemleden.
In onderstaande tabel treft u de resterende activiteiten voor het lopende jaar aan.


Datum Activiteit Bijlage
za 24-06-2017 Fietstocht met bezoek H. Eik 2017-06.pdf
za 15-07-2017 In het voetspoor van keizer Wilhelm II, studiereis naar Huis Doorn en kasteel Amerongen grote_studiereis.pdf
di 01-08-2017 Inspectietocht door werkgroep kleinood
do 19-10-2017 Neutraal of Rooms: voetbal in Brabant 1920-1940, lezing door C.J.A.M. van den Besselaar
do 16-11-2017 Fotoherkenning
do 14-12-2017 Lezing
za 06-01-2018 Symposium 400ste sterfdag Petrus Vladeraccus
do 18-01-2018 Algemene vergadering
8 record(s)

Volg ons op: